Etusivu Uutuudet Info Tilausohjeet Toivekorut Galleria

Yhteydenotot

Tilaukset ja tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen
tiana.ex@gmail.com

Tuoteryhmät

Avainnauhat
Heijastimet
Kaulakorut
Kirjanmerkit
Korvakorut
Korvakorut, HERKKU
Korvakorut, nappi
Lasten korut
Maskotit
Rannekorut
Viinilasimerkit

Koruinfo

Materiaalit
Mitat
Korujen suojaaminen

Tiana X somessa

Facebook.com/tianaex

Instagram.com/tiana_ex

Materiaalit

Tiana X:n koruissa on käytetty materiaaleina pääasiassa lasi-, helmiäis-, kivi- ja kristallihelmiä sekä korumetalliosia. Muovailluissa koruissa aineena on polymeerimassa.


Metalliset, hopeoidut ja kullatut osat

Korulukkojen pohjametalli on yleensä messinkiä, kuparia tai ruostumatonta eli kirurginterästä. Riipukset ja metallihelmet ovat usein hopeoitua/kullattua tai antiikkihopean/-kuparin/-kullan väristä kuparia tai sinkkimetallisekoitetta. Tiana X tulee siirtymään jatkossa ruostumattoman teräksen käyttöön korvakorukoukuissa.


Memory wire

Memory wire -rannekorut taipuvat ranteeseen, joten sinun ei tarvitse tietää tarkkoja mittoja. Koru kieputetaan ranteeseen, joten siinä ei tarvita lukkoja tai näpertämistä sulkemisen kanssa. Vaijeri "muistaa” muotonsa. Korun kokoa on mahdollista hieman suurentaa oikaisemalla vaijeria sormin taittamalla muutamasta kohdasta.


Värjätyt ja luonnonmateriaali helmet

Usein saman sarjan helmet ovat täysin samaa sävyä, mutta joskus erissä voi olla pientä vaihtelua. Yhdessä korussa käytetään aina tietyn erän helmiä, mutta pieniä värieroja voi olla muihin koruihin verrattuna. Myös luonnonmateriaalihelmissä (kivet, puuhelmet) voi olla eroa mm. kuvioissa, muodoissa ja väreissä.


Preciosan puuhelmet

Preciosan valmistamat puuhelmet ovat laadukkaita, eurooppalaisia helmiä. Helmet ovat täydellisesti muotoiltuja ja niissä käytetyt materiaalit ovat korkean standardin mukaisia. Ne ovat jonkin verran muiden valmistajien helmiä arvokkaampia hintansa puolesta.


Allergikot

Normaalisti metalliosia sisältävät korut sopivat monille käyttäjille, mutta metalliallergisille voidaan suositella ihokontaktissa käytettäessä vain hopeisia/kultaisia koruja. Täyskultaisia koruja ei Tiana X:n kautta valitettavasti saa kovien materiaalihintojen vuoksi. Sterling-hopeisia (925) osia voidaan käyttää erillisestä tilauksesta tehtävissä toivekoruissa tai vaihtaa valmiisiin korvakoruihin lisämaksusta. Myös ruostumaton teräs (kirurginteräs) sopii monesti herkkäihoisille käytettäväksi lävistyksissä. Tätä materiaalia on alettu käyttää TX-koruissa vuodesta 2017 lähtien ja koukuissa siirrytään pikku hiljaa yksin omaan sen käyttöön.


Pienet lapset

Alle 3-vuotiaille lapsille ei tule antaa koruja, joissa on mahdollisesti irtoavia osia. Osat voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran tai sisältää metalleja, jotka ovat haitallisia nieltyinä.


Polymeerimassakorut

Koruissa käytetyt polymeerimassaosat ovat Tiana X:n omaa käsityötä. Massa kovetetaan muovailun jälkeen uunissa ja osista tulee näin kestäviä. Herkullisesta ulkonäöstään huolimatta nämä korut eivät ole syötäviä, mutta keräävät kyllä varmasti katseita hauskuutensa ansiosta. Maalattuja massaosia ei tule altistaa vedelle, mutta muita voi koettaa tarvittaessa puhdistaa esim. laimealla tiskiaineella (suojaathan metalliosat).


Korujen korjaus

Koruja voidaan korjata maksusta. Mikäli koru katkeaa, ota yhteyttä osoitteeseen tiana.ex@gmail.com. Kerro mikä osa on rikkoontunut ja tarvitseko lisäosia, niin saat hinta-arvion.


Kuvat © Tiana X - Webdesign Tiia Harjulampi